2007-03-29

bomöte


Igår var vi på bomöte med hyresgästföreningen och vår hyresvärd Poseidon. Det skulle informeras om postboxar, säkerhetsdörrar, parkeringsplatser och eventuell nedhuggning av träd i området, så vi tänkte what the heck, det kan väl vara bra att uppdatera sig lite. Vi kom dit fem minuter innan utsatt tid och sänkte medelåldern med säkert 20 år genom att bara kliva in genom dörren. Pensionärerna hade parkerat sig längst bak i soffgruppen, nära fikabordet. Vi satte oss längst fram och hyresgästföreningens ordförande log blitt mot oss. Hon hade en mikrofon liggande på en handduk framför sig på bordet.
En förvaltare från Poseidon inledde med prat om postboxar. Han hade en portabel overhead-projektor med ganska dåligt kopierade bilder från beställningskataloger och ville inte prata i mikrofonen. Ett annat par som också var under 30 kom lite för sent och fick sätta sig på spridda platser. Tjejen hade rosa hår. En susning genom pensionärshopen.

Trots den gemytliga inramningen blev det underlig stämning på mötet efter en kort stund. Jag förstod att det är människor med hög detaljkännedom om sitt bostadsområde som går på såna här möten. De som gillar att föra fram åsikter på lösa grunder. De som redan har gjort sig en bestämd uppfattning om hur saker och ting bör vara.
Poseidon är en bra hyresvärd, därför måste folk klaga på småsaker. Det finns stora, väl fungerande tvättstugor, gott om tvättider, cykelrum, ordentliga källarförråd, och trapphuset städas två gånger i veckan. Det finns en husvärd som bara har hand om lägenheterna i vårt område, han har mobilen på sig jämt och svarar i telefon 7.30-16 varje vardag. Vad klaga på?

Jo, "varför börjar ni sätta in postboxarna NU, precis innan semestern? Det är väl en dum tidpunkt? Det vore väl mycket bättre i augusti när folk har kommit tillbaka och inte behöver bekymra sig att posten samlas på hög i boxen!"

"Folk sätter upp tvättider, men de använder dem inte! Och det är alltid samma personer varje gång! Vad gör ni åt det?"

"Får de nybyggda vindslägenheterna också betala 80 kr extra i månaden för sin säkerhetsdörr? Eller är den gratis för dem kanske?"
"Står dörren bara emot brand i 30 minuter? Men brandkåren kanske tar jättelång tid på sig att komma!"
Förvaltaren stod tappert pall för regnet av goddag-yxskaft-frågor, men vår husvärd satt bakom på en stol och såg trött ut. Kanske för att han får dem på telefon vareviga dag. Förtydligas ska kanske att de tre första citaten kom från samma person, en liten rund tant på Andreas högra sida som högljutt protesterade, påpekade eller tillrättavisade så fort Poseidon yttrade sig. Det var ganska jobbigt samtidigt som det var hysteriskt roligt.
När hon inte fick medhåll från resten av åhörarna (tex om det här med tidpunkten för postboxarna) blev hon arg och sa "Men det är min ÅSIKT, får man uttrycka den KANSKE?" och när vår trötte husvärd besvarade på hennes fråga om vindslägenheterna med "Nej det gör de inte. Jag antar att det du vill åt är att de inte betalar något extra för sin dörr medan ni får göra det, men det ligger redan inbakat i hyran. De har dubbelt så hög hyra som ni per kvadratmeter", snörpte hon på munnen och sa "Vill åt och vill åt, jag vill VETA!".
Vi stannade inte och fikade. Det var lika delar tidsbrist som rädsla för att bli inhåvad av hyresgästföreningstanten som tittade på oss "ungdomar" konstant medan hon pratade om att de behövde hjälp att renovera sin nya gymlokal. Några friska starka ungdomar kunde kanske hjälpa till? Slipa, måla, spackla?
Den runda tanten på första bänk: "Vilken lokal sa du att det var sa du? Jaså deeeen!" Skriver upp det i sitt block.
Förmodligen samma där hon för dagbok över vilka som inte utnyttjar sina tvättider.

3 Comments:

At 30 mars, 2007 10:47, Blogger  Emma said...

Skönt att höra att poseidon är bra! Ska just flytta in hos dem, nämligen. Känns fint.

 
At 30 mars, 2007 18:17, Anonymous Anonym said...

Hahahaha!!! Fantastiskt! Man slutar aldrig att förundras över människors egenheter och idiotier....

 
At 31 mars, 2007 13:19, Blogger ina said...

Hahhahahaha! Ankibanki vad du är rolig! Bra fniss-start på morgonen!

 

Skicka en kommentar

<< Home