2005-07-06

sånt man borde veta men inte vet, DEL 1

Två universella sanningar:

1. Vi kommer alla att dö.
2. Det är dyrt på flygplatser.

Den första av de två verkar de flesta ha ganska klart för sig. Det är bara miljonärsgubbar med åldersnoja som inte riktigt fattat grejen och tror att nån smarting kommer hitta på nåt livselexir inom kort som gör att det går att föreviga människor. They don't have a clue. Nåväl.

Den andra sanningen: Vad många det är som inte känner till den! Jag förstår det inte. Det är något som gäller för i princip varenda land som har en fungerande flygplats. Det är nåt man inte ens behöver lära sig, det vet man bara, det är lika självklart som att andas och att en dag sluta göra det. Eller? Är världen så naiv?
Tror folk verkligen att man på ett ställe som ligger mitt ute i tjottahejti, där folk inte kan göra annat än att vänta på att åka iväg, och där det dessutom kan uppstå situationer där de får göra det i flertalet timmar utan att komma därifrån, INTE tar tillfället i akt att tjäna pengar?
Det är logik i en liten ask. Och ändå:
"VA? 42 spänn för det här! Det är ju inte klokt!"
De tror att de ska kunna fika för samma pris som på julmarknaden i Botilstorp. Kaffe + bulle = 10 kr. Yeah right.

Och amerikaner sen. Guuuuu.
"Oh my God, Father, Son and the Holy Spirit for Christ's, Proud Mary's and all the angels in Heaven's sake FOURTEEN DOLLARS??!?!?!!"
JAAAAA FJORTON FULA JÄVLA DOLLAR OCH JAG TAR INTE MYNT. Betala eller åk hem till Texas och ät på KFC. Eller dö. CCL!!!
(Den tredje universella sanningen borde vara att om man i en affär i ett land tar emot valuta från ett annat land gör man inte det till samma kurs som växlingskontoren. Kursen är högre goddammit VARFÖR VET INTE FOLK DET??)